Edinilen bilgilere göre, Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Yalıköy Beldesi’nde yeni açılan tekvando kursunda idman yaptıktan sonra evlerine dönerken genç tekvandocular kaza geçirdi.
Kaza yapan aracın içerisinde bulunan 7 kişiden Emanet Özlem, Ümitcan Akagündüz kardeşler, Fatma Yıldırım, Abdul Ziya Bostan ve Fatih Kasımfırtına yaşamlarını kaybetti.
27 Ocak’ta Antalya’da düzenlenecek olan Tekvando Türkiye Şampiyonasına hazırlanan Özlem Akagündüz (18), kardeşi Ümitcan Akagündüz (14), arkadaşları Fatma Yıldırım (16), Uğur Kasım (24), Şamil Kurt (17), Abdul Ziya Bostan ve Fatih Kasımfırtına (22) idman yapmak için Yalıköy Beldesi’nde bulunan tekvando kursuna gittiler.
İdmanın ardından gece Uğur Kasım yönetimindeki 06 MEA 78 plakalı araç ile eski sahil yolundan Vakfıkebir’deki evlerine dönmek için yola çıkan gençler Kirazlık Mahallesi’nde araç sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu takla atarak yeni sahil yolunda yapılan alt geçidin girişine çarptı.
Kaza sonucunda Emanet Özlem ve kardeşi Ümitcan Akagündüz olay yerinde, Fatma Yıldırım, Fatih Kasımfırtına ve Abdul Ziya Bostan kaldırıldığı KTÜ Farabi Hastanesi’nde yaşamlarını kaybetti. Araca sıkışan Emanet Özlem ve Ümitcan uzun bir bekleyişin ardından Trabzon’dan gelen Trabzon Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılarak otopsi yapılmak için Vakfıkebir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yaralılar, Uğur Kasım ve Şamil Kurt Trabzon’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Şamil Kurt tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Kazaya aracın önüne çıkmış olan bir köpeğin sebebiyet verdiği ifade ediliyor. Kaza yerine gelen ve üç evlatlarından ikisini kaybeden anne Neşe ve baba Ekrem Akagündüz’ün feryatları yürekleri dağladı. Sporcuların üçünün Vakfıkebirspor Kulübü sporcusu olduğu öğrenildi.
Kazada yaşamlarını kaybeden Emanet Özlem ve kardeşi Ümitcan Akagündüz Vakfıkebir Mısırlı Köyü’nde, Fatma Yıldırım Vakfıkebir Köprücek Köyü’nde, Abdul Ziya Bostan Tonya’nın Kalıncam Köyü’nde, Fatih Kasımfırtına ise Vakfıkebir Soğuksu Köyü’nde toprağa verildi.
Emanet Özlem, kardeşi Ümitcan Akagündüz ve Fatma Yıldırım’ın cenazelerine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Hayri Birinci, ilçe ve belde belediye başkanları, il başkanları, il gelen meclisi üyeleri, ilçe başkanları, spor camiasının ileri gelen isimleri ve mahşeri bir kalabalık katıldı.
